• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: Ali SaghiVisa alla (2)
Visa alla (2)

”Vill uppmuntra ensamkommande till något positivt”

I lördags arrangerade Ensamkommande barns kultur och idrottsförening en volleybollturneringen på Bellevue I Västerås. Lag från hela landet och även några utländska möttes. Finalen vanns av Västerås Volleybollklubb.

Det är första gången som Ensamkommande barns kultur och idrottsförening arrangerar en volleybollturnering.

– Nu på sommaren har många ensamkommande ingen sysselsättning eftersom skolan har uppehåll. Många hamnar på gatan istället. Vi ville hitta på något positivt som de kan göra och få dem att engagera sig mer idrotten, säger Ali Saghi, ordförande i föreningen.

Västerås tog hem segern

Totalt ställde 16 lag upp i turneringen från hela Sverige. Två av lagen kom från Storbritannien och ett från Finland. Inför en publik på 70 personer gjorde Västerås och Uppsala upp i finalen, som slutade med seger för hemmalaget Västerås Volleybollklubb, VVK.

– Volleyboll är en populär sport, framför allt i en provins i centrala Afghanistan. Många ensamkommande tränar redan flera gånger i veckan i en klubb här i Sverige. Många är väldigt duktiga och har talang, säger Ali Saghi, som ser en fortsättning på turneringen som arrangemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer