Foto: Niklas Hagman

Villa utanför Fagersta totaltförstördes i brand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har nu lämnat den villa utanför Fagersta som eldhärjades tidigt under tisdagsmorgonen. Villan är totalförstörd och ska undersökas så snart det är möjligt.

– Tekniker är på väg, men det är för varmt att göra något än, säger presstalesperson Johan Thalberg.

Larmen om branden kom vid 03.30-tiden på tisdagsmorgonen. Insatsledare från Fagerstas räddningstjänst var först på plats, efter det kom styrkor även från Norberg och personal från Avesta.

Polisen spärrade av området under släckningsarbetet. Händelsen rubriceras som mordbrand.

– När vi kom fram var det helt övertänt och slog lågor över hela taket, berättade Thomas Gustafsson, RLC-befäl hos polisen vid 06-tiden på morgonen.

Vid 14.30-tiden på tisdagseftermiddagen hade tekniker ännu inte kunnat undersöka platsen. Och det var fortfarande oklart om någon skadats i branden.

Så snart brandplatsen har svalnat ska polisens tekniker, i samråd med brandingenjör, inleda den tekniska undersökningen. Området bevakas tillsvidare av personal från ett bevakningsföretag.

– De sista styrkorna från Fagerstas räddningstjänst har lämnat, men så får vi se hur det ser ut fram på eftermiddagen, om det behövs folk på plats i ett senare skede, säger Magnus Thorsander, insatsledare södra Dalarnas räddningstjänst.

Enligt räddningstjänsten var det en granne i området som slog larm om branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.