Niklas och Liam Vanderhagen laddar för Sala runt.

Vintern rasar ut valborgsvrålåken

Uppdaterad
Publicerad

Medan vissa värmer sig vid brasan finns det andra, uppskattningsvis åtminstone runt 700 stycken, som värmer asfalten i Sala. Ikväll var det dags för en traditionsenlig valborgscruising.

I Sala har sedan urminnes tider Valborgsmässoafton varit kvällen för vrålåk från hela landet att samlas vid folkets park, för att sedan visa upp sig i en vårlig cruising på stan. Förväntningarna inför denna kväll var runt 700 bilar och i takt med att de började rulla in kom känslan av att vintern verkligen hade rasat ut.

– Ja det är här det bästa vårtecknet som finns, säger en av chaufförerna, salabon Mikael Fleen.

Torgny Åkerblom från Westerås Raggare har inte en tanke på att fira in våren på något annat sätt än i en raggarbil på Salas gator.

– Ut och elda brasor, det är jag för gammal för.

Ni bränner däck?

– Nej, det här är en lugn och sansad tillställning, jag kör därtill en ombyggd gammal brandbil och han låter som ett reaplan och går som en epatraktor, säger Torgny Åkerblom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.