Foto: Niklas Hagman

Tre män misstänks ha anlagt en rad bränder i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har anhållits misstänkta för bränderna i Väster Bännbäck och Laggarbo som inträffat den senaste veckan.

– Just nu ser utredningsläget bra ut men det kommer ta tid att reda ut det här, säger Peter Danielsson förundersökningsledare hos polisen i Sala.

Sala Allehanda berättade om gripandet som ledde fram till att tre män i 20 till 30 årsåldern anhölls under onsdagen.

Flera personer har sett männen vid brandplatserna och det var framförallt vittnesmålen som ledde fram till gripandet.

– Vi har också gjort flera husrannsakan och tagit föremål i beslag som kan stärka misstankarna mot männen.

Männen är skäligen misstänkta för grov skadegörelse genom brand i Laggarbo och skadegörelse genom brand i Väster Bännbäck. Danielsson är tydlig med att rubriceringarna kan komma att ändras i framtiden.

Oförklarliga bränder har gäckat Sala länge

Under de senaste året har det brunnit på många platser i Salatrakten. Senaste i helgen brann ett omklädningsrum ned vid Hällsjön i Möklinta och i september brann ett ödehus på Sörskogsleden vid Salaborg i Sala ned.

Kan ni koppla männen till fler bränder?

– Just nu riktat vi in oss på de här bränderna men naturligtvis har vi tidigare bränder i bakhuvudet. Det stämmer att det brunnit mycket och vi kommer att kolla de här personerna mot tidigare bränder, säger Peter Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.