Daniel Nordström, ansvarig utgivare VLT

VLT:s chefredaktör om pågående polisinsatsen: ”Dramatisk situation”

Uppdaterad
Publicerad

Tidningshuset VLT i centrala Västerås är just nu tomt på folk och avspärrat av polis. Tidningens chefredaktör och ansvarig utgivare Daniel Nordström vill inte gå in på vilka hot som ska ha riktats mot redaktionen.

– Det är en dramatisk situation och vi vet inte exakt vad det handlar om utan vi avvaktar och ser, jag vill inte spekeluera vidare, säger Daniel Nordström chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT.

Ingen personal finns på plats i huset. En förundersökning om olaga hot mot grupp har inletts av polisen, men Daniel Nordström vill inte säga något om hoten.

Hotet mot VLT:s redaktion i Västerås

– Jag vill inte gå in på det, säger Daniel Nordström.

Han skriver själv i en krönika på vlt.se om att hot inte låter tidningen skrämmas till tystnad.

En del av det man rapporterar om

– Det är speciellt när vi både ska rapportera om händelsen och ta hand om varandra, vi säkerställer produktionen, och det är väl det enda positiva med pandemin att vi är vana att jobba på distans, säger Daniel Nordström.

Följ det senaste i rapportering kring den här händelsen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotet mot VLT:s redaktion i Västerås

Mer i ämnet