En busskur i Skultuna som nyligen krossats. Foto: VL

Ny räd av krossade busskurer i Sala – VL väntar med att sätta upp nya glas

Uppdaterad
Publicerad

Under oktober krossades 145 glasrutor på busskurer runt om i Sala. Händelserna ska ha inträffat mellan 12-30 oktober.

Enligt Västmanlands lokaltrafik (VL) handlar det om en omfattande skadegörelse. Lägg där till att även 30 glasrutor nyligen har krossats på busskurer i Västerås.

– Vi jobbar på att återställa detta, men just nu har vi inga fler glas att sätta upp, skriver VL i ett inlägg på facebook.

Nya glas har beställts, men VL kommer avvakta med att montera dem.

– Det är onödigt att få samma skylt sönderslagen igen säger Anita Norrby Carlsson, enhetschef på kollektivtrafikförvaltningen vid Region Västmanland och fortsätter:

– Vi har polisanmält händelserna så polisen jobbar med frågan. Vi har även diskussioner om att använda andra material, men det är fortfarande för tidigt att bestämma.

Enligt Anita är det oklart huruvida det finns ett samband mellan händelserna och om det begås av samma personer. Vad som är säkert är att det sker på natten.

SVT rapporterade tidigare om glasskrosset i Sala den 18 oktober och sedan dess har andelen rapporterade krossade glasrutor fördubblats.

– Det är regionens pengar som vi kunnat använda till annat. Det kunnat gått till viktigare saker och våra resenärer drabbas i kylan, säger Anita Norby Karlsson.

VL söker nu vittnen som kan rapportera till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer