Zacke: ”Min dröm är att komma hem till Guif igen”

Publicerad

Efter succen med EM-silvret i Kroatien är nu förberedelserna inför vårens VM-playoff med landslaget i full gång för tidigare Västeråsaren och Guifspelaren Mattias “Zacke“ Zachrisson.

Det var glada miner när det svenska herrlandslaget i handboll för första gången kom på besök till Eskilstuna och Stiga Sports Arena. I fyra dagar ska laget träna och umgås under lite mer avslappnade former. Och en som trivdes extra bra var Mattias Zachrisson.

– Vi ska spela två träningsmatcher mot Kroatien. Det är bra för oss att få spela ihop oss eftersom vi har lite nya gubbar i laget, och att vara på hemmaplan är alltid skönt för mig, säger Mattias Zachrisson.

Kungens återkomst

Karriären har gått spikrakt från Västerås via Eskilstuna till Berlin och bundesliga. Det har blivit fem år med Füchse Berlin och han har kontrakt på ytterligare fyra, men sen är det stopp.

Mattias Zachrisson säger till SVT att han inte tänker förlänga kontraktet, utan börjar känna sig ganska nöjd med proffslivet utomlands. Så Guif kan nog räkna med att se ”kung Zacke” i sin nya arena lite oftare inom en snar framtid

– Min dröm är ju såklart att komma hem till Guif igen. Och då ska jag inte vara avdankad, utan kunna spela på en bra nivå i några år, säger Mattias Zachrisson.

Landskamper under landslagsveckan

Sverige – Kroatien, Stiga Sports Arena Eskilstuna 19:15

Sverige – Kroatien, Himmelstalundshallen Norrköping 16:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.