Både spelare och malmöbor gläds över FC Rosengårds SM-guld. Foto: SVT

Malmöbor gläds åt Rosengårds SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård blev svenska mästare igår. Vinsten betyder givetvis mycket för spelarna själva men glädjen märks av även ute på stan.

Senast FC Rosengård vann allsvenskan var 2015. Då var Hanna Bennison 13 år gammal. Idag är hon 17 och nybliven svensk mästare.

– Det är svårt att beskriva, att vinna SM-guld är något jag drömt om sedan jag var liten, säger FCR-anfallaren Hanna Bennison.

”Blir inte trött på det”

Hon är märkbart tagen och har lite svårt att sätta ord på känslorna på måndagsmorgonen – hon har kanske inte riktigt hunnit landa i att vara svensk mästare.

Det har däremot Malin Levenstad, som spelat i FC Rosengård i hela sin karriär och hunnit vinna fyra SM-guld, sluta och börja igen som både spelare och tränare.

– Det är mitt fjärde SM-guld. Men man blir inte trött på det, säger hon.

Guldglädje som sprider sig

Även ute på stan är folk glada över ännu ett guld till mästarstaden Malmö.

– Jag är inte så sportintresserad men jag är glad att de vann. Jag tycker de är gulliga, säger Ulla Mauritzson som bor i Malmö.

Stjärnorna i FC Rosengård fungerar som idoler åt yngre fotbollspelare, menar Towa Ekdahl.

– När jag spelade fotboll var de mina idoler, så det är roligt att det hamnar mer fokus på damallsvenskan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.