Markägaren Honest Ndlovu vid ett tidigare framträdande i rätten efter anklagelserna om att han, tillsammans med den yrkesjägaren Theo Bronkhorst, ska ha hjälpt amerikanen Walter Palmer vid jakten av lejonet Cecil. Foto: TT

Markägare i rätten för jakt på Cecil

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren av den mark i västra Zimbabwe där det populära lejonet Cecil dödades framträdde på tisdagen i rätten. Honest Ndlovu anklagas för att ha tillåtit illegal jakt efter den uppmärksammade händelsen och greps tidigare i augusti.

Ndlovu beviljades tillfälligt fri mot borgen och ska tillbaka till domstolen den 18 september.

Cecil en favorit

Den 13-åriga lejonhannens Cecil var en favorit bland besökarna i nationalparken Hwange, från vilken han lockades ut för att den amerikanska turisten skulle kunna jaga honom med pilbåge. Jakten lyckade illa och jaktsällskapet fick leta efter det skadade lejonet i 40 timmar innan det sköts ihjäl.

Lejonet Cecil

Misstänks för jaktbrott

Flera personer som deltog är misstänkta för jaktbrott. Zimbabwe har begärt att Palmer ska utlämnas från USA för att ställa honom inför rätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lejonet Cecil

Mer i ämnet