Foto: TT

Ministern tog planet för vistelse i Thailand på 24 timmar

Uppdaterad
Publicerad

Aftonbladet avslöjar i dag att ministern Åsa Regnér (S) tog regeringsplanet för en vistelse i Thailand som varade i under ett dygn. Kostnad: Närmare en kvarts miljon kronor.
– Jag tycker att det var väl använda pengar, säger hon till tidningen.

Anledning till besöket var för att närvara vid en minnesceremoni för tsunamioffren i Phuket den 26 december förra året. Sverige representerades bland annat av barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regner (S). Hon flög ned den 25 december tillsammans med en statssekreterare, två pressekreterare, ett kansliråd och en personal från Säpo, skriver Aftonbladet.

20 timmar efter att de landat åkte de tillbaka till Sverige igen. Fakturan från Försvarsmakten blev på 242 200 kronor, avslöjar tidningen.

”Viktigt att närvara”

När Aftonbladet konfronterar henne med uppgifterna säger hon:

– Jag tror att det var väldigt viktigt att regeringen närvarade vid den här ceremonin. Och jag vet att det var väldigt viktigt för anhöriga att vi var där. Jag tycker att det var väl använda pengar..

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer