Polisen har spärrat av området i väntan på teknisk undersökning. Se mer i videon. Foto: Niklas Luks

Misstänkt skottlossning i Norrköping – en skadad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in flera samtal om en skottlossning i Norrköping. En person har sökt vård för en misstänkt skottskada.

Ett område i Klockaretorpet har spärrats av i väntan på att polisens tekniker ska utföra en brottsplatsundersökning. Det var strax efter 22.30 som polisen fick in flera samtal om en skottlossning i Klockaretorpet i Norrköping.

Strax därefter sökte en person vård för en misstänkt skottskada.

Norrköping

Flera polispatruller beordrades till platsen och nu försöker polisen ta reda på vad som har hänt, bland annat genom att knacka dörr i området. Brottsplatsen spärrades av och har undersökts av polisens tekniker under natten.

Mordförsök

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord. Vi försöker ta reda på vad som har hänt, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen, till TT under natten.

Den skjutne är lindrigt skadad, men har varit kvar på sjukhuset för observation, enligt Region Östergötland.

Tidigt på onsdagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits, uppger polisens vakthavande befäl. Polisen ber de som har information eller tips om händelsen att ringa 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet