En man levererar dricksvatten till hus längs med en översvämmad gata i Sylhet, Bangladesh. Foto: Mamun Hossain / AFP / TT

Nattens nyheter: 22 maj

Publicerad

Azovstal-fångar kan bytas mot rysk oligark

Azovstal-fångarna kan överlämnas om Ukraina ger upp oligarken Viktor Medvedchuk, enligt Leonid Slutsky som är med i den ryska delegationen för de rysk-ukrainska fredsförhandlingarna. Medvedchuk är en av Ukrainas rikaste personer och är känd för sina nära band till Putin, samt som medlem i Ukrainas parlament.

– Vi kommer att undersöka möjligheten, sade Slutsky i ett tal från utbrytarstaden Donetsk.

Översvämningar hotar miljoner invånare i Bangladesh

Minst tio människor har mist livet och miljontals är strandsatta efter stora översvämningar i Bangladesh. I översvämningarna, som beskrivs som de värsta på nära 20 år, har stora skyddsvallar vid floden Barak brustit och över 100 byar i distriktet Zakiganj i nordost står under vatten.

Nya skyfall väntas i Indien, vilka kommer att fylla på floderna och ge ytterligare översvämningar i området. Samtidigt varnar myndigheterna för att skyddsvallarna bara kan lagas när vattnet väl sjunkit undan.

Lyon vann Champions League-final

Ett tidigt drömmål visade vägen för Lyon som vann Champions League-finalen mot Barcelona i gigantmötet med 3-1 i inför ett fullsatt Allianz Stadium i Turin.

– Jag får gåshud, säger Lyons norska stjärna Ada Hegerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.