Enorma folkmassor samlades under fredagskvällen för att demonstrera mot Polens abortlagar.

Nattens nyheter: 31 oktober

Uppdaterad
Publicerad

Rekordstora demonstrationer mot Polens abort-lag

På fredagen fylldes Warszawas gator på nytt i vad som beskrivs som den största demonstrationen hittills mot landets allt striktare abortlagar. Demonstranter samlades även utanför partiet Lag och Rättvisas partiledare, Jarowslaw Kaczynskis, hus.

– Det här handlar om folkets frihet och värdighet, sa Klementyna Suchanow, talesperson för proteströrelsen, till nyhetsbyrån AP på fredagen.

Fortsatt konflikt mellan TV4 och Comhem

2,1 miljoner Comhem- och Boxer-kunder var nära att förlora hela TV4-utbudet vid midnatt eftersom ägarbolagen Telia och Tele2 inte har kunnat enas om ett nytt avtal.

Parterna är fortfarande inte överens – men har tillfälligt förlängt avtalet för att undvika att kunderna blir utan TV4-kanalerna. Detta betyder att kanalerna kan komma att stängas av nästa vecka istället. 

Kuslig reflexjakt istället för ”bus eller godis”

En mamma i Norrköping ville hitta på något kul för barnen trots att de i år inte får gå den traditionella ”bus eller godis”-promenaden under Halloween – och resultatet blev en succé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.