101-åring äldst på Facebook

Publicerad

Att skylla på sin ålder för att inte använda sig av sociala medier håller inte längre. Det är 101-åriga Florence Detlor i USA ett bevis på.

Florence Detlor,  Facebooks just nu äldsta registrerade användare, är just nu en av sociala mediers mest omtalade användare. För två år sedan bestämde hon sig för att gå en kurs i hur man använder internet och registrerade sig då på Facebook.

Nu, två år senare är hon 101 år gammal och av nätverkets nästan en miljard registrerade aktiva användare, är hon den äldsta. Men själv tycker hon inte att det är särskilt märkvärdigt.

Bjuden till huvudkontoret och träffade Mark Zuckerberg

-Nej, det beror bara på tillfälligheter, det råkade bara bli så, säger hon och ler. Allt detta gjorde att hon blev inbjuden till Facebooks huvudkontor för en personlig rundtur och hon fick även träffa Facebooks grundare Mark Zuckerberg.

Bilden från deras möte spred sig snabbt på nätet, och nästa gång hon loggade in hade hon fått över tusen vänförfrågningar. Hon säger att hemligheten till ett långt liv är bra gener och rätt inställning. Men hon tror inte att Facebook kommer få oss att leva längre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer