Foto: TT

17 personer bekräftade döda efter branden

17 personer har hittills avlidit i branden i Grenfell Tower, och siffran väntas stiga. Detta enligt Stuart Cundy från Metropolitan Police, som även meddelade att inget tyder på att branden var kopplad till terrorism.

Strax innan 12 svensk tid samlades räddningstjänsten i London för en gemensam presskonferens med anledning av branden i Grenfell Tower. Premiärminister Theresa May var på plats.

Stuart Cundy meddelade att 17 personer hittills avlidit, och många saknas fortfarande.

Brandmän traumatiserade

Med branden släckt fortsätter brandmännen arbetet med att lokalisera dödsoffer. Dödssiffran kommer med säkerhet att stiga, enligt AP.

Brandchefen Dany Cotton sade tidigare i dag att myndigheterna inte har någon aning om hur många som omkommit, och att brandmännen är traumatiserade av oförmågan att rädda fler.

Tragiskt nog väntar vi oss inte att hitta någon mer vid liv, säger hon. Hettans och eldens intensitet gör att det vore ett fullständigt mirakel om någon överlevt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

BRANDEN I GRENFELL TOWER - teckenspråk

Mer i ämnet