Foto: Janerik Henriksson/TT

18 nya dödsfall i Stockholm

Publicerad

På ett dygn har 18 patienter avlidit i Stockholms län på grund av coronaviruset, det sade Region Stockholm på en pressträff på onsdagskvällen. Totalt har nu 37 människor avlidit.

– Jag liknade den här smittan vid en storm tidigare i veckan. Nu kan jag säga att stormen är här, sade hälso-och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson i en pressträff som region Stockholm höll i på onsdagskvällen.

Drygt 1 000 personer i Stockholms län har bekräftats vara smittade, och omkring 300 vårdas på sjukhus. Pressen på vården är otroligt hög, enligt Eriksson. Regionen ber alla med sjukvårdsutbildning om hjälp, bland andra nyutexaminerade och de som nyligen gått i pension och är under 70 år.

Coronaviruset – Teckenspråk

Fler äldre insjuknar

Fler äldre i Region Stockholm ses nu bland dem som insjuknar i covid-19, enligt Björn Eriksson. I går ökade antalet döda kraftigt: 18 avled på ett dygn.

– Nu ser vi att den äldre delen av befolkningen framför allt är de som blir sjuka – de över 70 år, men framför allt de som har underliggande sjukdomar, säger han till SVT:s Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet