ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår med omedelbar verkan. Foto: Walter Bieri/TT

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår

Uppdaterad
Publicerad

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande. Nuvarande styrelseordförande Peter Voser tar tillfälligt över som vd.

Ulrich Spiesshofer tillträdde som vd för schweizisk-svenska industrikoncernen ABB 2013. Han och styrelsen är överens om beslutet att han nu ska avgå, skriver ABB.

– Efter 14 år av helhjärtat engagemang för alla våra anställda och kunder lämnar jag till Peter över ett slimmat ABB-skepp som är på rätt kurs och ökar i fart, säger schweizaren Speisshofer i pressmeddelandet.

Styrelseordförande Peter Voser tar över posten tillfälligt, men koncernen skriver att de redan börjat leta efter en ny permanent vd.

FAKTA: ABB

ABB är en schweizisk-svensk industrikoncern verksam i  över 100 länder som sysselsätter omkring 147 000 personer.

I vinstmåttet EBITA uppgick koncernens rörelsevinst under första kvartalet till 766 miljoner dollar, vilket kan jämföras med rörelsevinsten på 752 miljoner dollar under samma period föregående år.

Källa: ABB, TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.