Foto: Sebastian Comar Alm

Aktivister blockerar trafiken i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen genomför aktivistgruppen Extinction Rebellion, en 48 timmars demonstration i centrala Stockholm. I ett pressmeddelande uppger gruppen att de har blockader på Vasabron och Norrbro.

Aktivistgruppen uppger att deras aktioner är ”corona-säkra” och att man kommer att använda sig av civil fredlig olydnad. De har satt upp blockader för att orsaka störningar och oreda i centrala Stockholm. Målet med blockaden är att lyfta fram klimatkrisen och sätta press på regeringens klimatpolitik.

Polisen är på plats för att föra dialog med aktivistgruppen.

Bilar blockeras från att köra över men cyklister och fotgängare kan passera. Polisen är på plats för att föra dialog med aktivistgruppen.

– De stoppar fordon så de inte kan ta sig fram. Men gruppen ska släppa fram räddningsfordon, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Under förra året blockerade gruppen trafiken på gator och broar i London vid flera tillfällen och påverkade då hundratusentals resenärer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.