Alliansen kommer att väcka misstroendeförklaring mot tre ministrar. Foto: TT

Alliansen väcker misstroendeförklaring

Uppdaterad
Publicerad

På Alliansens presskonferens sade Anna Kinberg-Batra (M) att en misstroendeförklaring kommer väckas mot infrastrukturminister Anna Johansson (S), försvarsminister Peter Hultqvist (S) och inrikesminister Anders Ygeman (S).

Alliansen vill att tre av de ministrar som varit inblandade i Transportstyrelsens IT-skandal ska avgå. De vill avsätta inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson. Det berättade dom på en presskonferens i morse.

Alliansen väcker misstroendeförklaring mot infrastrukturminister Anna Johansson, inrikesminister Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: TT
IT-skandalen – teckenspråk

Alliansen menar att dom tre ministrarna inte tagit sitt ansvar i samband med IT-skandalen.

Parterna i alliansen har nu, som det heter, väckt misstroendeförklaring mot ministrarna. Det innebär att riksdagen ska rösta om ifall de tycker att ministrarna ska avgå. Alliansen vill ha omröstningen snart, redan under sommaren, vid ett extra riksdagsmöte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen – teckenspråk

Mer i ämnet