Foto: TT

Amanda Lind (MP) blir ny kulturminister

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Lind, partisekreterare i Miljöpartiet, blir ny kultur- och demokratiminister. Hon efterträder Alice Bah Kuhnke, som istället satsar mot EU-parlamentet.

Amanda Lind är född 1980 och har varit partisekreterare i Miljöpartiet sedan 2016. Hon är legitimerad psykolog och har varit aktiv miljöpartist sedan slutet av 90-talet.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få jobba med de här frågorna som jag brinner för och har jobbat mycket med under min tid som kommunalråd i Härnösand, sade Amanda Lind under pressträffen med statsråden.

Regeringsbildningen – teckenspråk

– Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med allas rätt och tillgång till kultur i hela landet, att säkra demokratin och stärka den granskande fria journalistikens oberoende. Jag vill också prioritera de nationella minoriteterna i Sverige, sade Amanda Lind.

Lind får dessutom ansvar för ungdoms- och idrottsfrågor, utöver portföljen som kulturminister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen – teckenspråk

Mer i ämnet