Brexit: Deadline för samtal förlängs

Uppdaterad
Publicerad

Tidsfristen för förhandlingarna om ett handelsavtal mellan EU och Storbritannien förlängs. Det meddelade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen på söndagen.

Parterna hade enats om söndag som deadline för brexitsamtalen, men von der Leyen sade att förhandlingarna i Bryssel fortsätter.

De största motsättningarna gäller frågan om produktionsvillkor. Storbritannien vill ha fri tillgång till EU:s inre marknad, men vill inte automatiskt behöva följa EU:s olika regler. EU-sidan är samtidigt orolig för att det skulle kunna innebära att brittiska produkter tillåts konkurrera med hjälp av exempelvis lägre miljökrav eller enklare produktionsvillkor.

Storbritannien lämnade formellt EU den 31 januari och deltar efter det inte längre i t.ex. ministermöten, men mycket brexitarbete återstår ännu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Britterna och EU – teckenspråk

Mer i ämnet