Carema ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Det skandalomsusade vårdbolaget Carema ber nu alla drabbade om ursäkt i en stor annons i Dagens Nyheter.

I annonsen, som är undertecknad av riskkapitalisterna Magnus Lindquist, Triton, och Henrik Kraft, KKR, skriver man bland annat att de inte har levt upp till de kvalitetskrav som ägarna och de boende ställer. De skriver att det är helt oacceptabelt och ber alla drabbade reservationslöst om ursäkt för det som har inträffat.

Medier kritiseras

Samtidigt kritiserar Lindquist och Kraft medierna för att flera händelser om missförhållanden inte har berättats korrekt, vilket har gjort att många anställda har sårats och skapat oro hos familjer och människor i Caremas omsorg, menar de undertecknande.

Lovar skatta i Sverige

Caremas ägare har kritiserats för att ägna sig åt avancerad skatteplanering, där lån inom koncernen med skyhöga räntor har använts för att pressa ned vinsten och på så sätt slippa betala skatt i Sverige.

I annonsen lovar nu riskkapitalbolagen Triton och KKR att göra förändringar så att man istället skattar företagets vinst i Sverige istället.

Ägarna lovar också i annonsen att det ska bli lättare att klaga. Detta genom att man tillsätter en kundombudsman och en så kallad ”whistle blower”-funktion, dit problem och missförhållanden ska kunna rapporteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.