Covid-19 – Folkhälsomyndigheten uppdaterar coronaläget – Teckenspråkstolkat

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheterna uppdaterar uppgifterna om avtal avlidna och smittade med covid-19 i Sverige och världen och vad det innebär för samhället.

På pressträffen medverkar enhetschef Sara Byfors på Folkhälsomyndigheten, avdelningschef Thomas Lindén på Socialstyrelsen och avdelningschef Anneli Bergholm Söder på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

13 nya dödsfall med covid-19 har registrerats sedan i går. Därmed uppgår det totala antalet avlidna till 12 977 sedan pandemin startade.

Sammanlagt har 680 130 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19. Det är en ökning med 4 838 nya fall sedan i går.

812 992 vaccinationer har genomförts hittills. 285 178 av dessa har fått båda doserna, de övriga har hunnit få den första. Inom den mest prioriterade gruppen, personer som bor på särskilt boende för äldre, har minst 91 procent fått en dos, 82 procent har fått två doser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset - Teckenspråkstolkat

Mer i ämnet