Foto: SDI/Hans Rimberg

”Dags att ägna mer tid åt familj och arbete”

Publicerad

Svenska Dövidrottsförbundets ordförande Sven-Emil Karmgård har beslutat sig för att lämna sitt uppdrag. Orsaken är bland annat att han uppnått sina mål inom förbundet.

Sven-Emil berättar på SDI:s hemsida att han satte upp mål han ville uppfylla när han valdes in i förbundets styrelse, först som kassör och senare som ordförande.

Det handlade bland annat om en mindre omorganisation där SDI:s ekonomi behövde ses över, och omstrukturering och nyrekrytering till förbundskansliet.

Teckenspråksvärlden

– Det har varit väldigt roligt att jobba med alla dessa frågor hittills och nu är det dags att ägna mera tid åt min familj och mitt arbete. Dövidrotten och SDI kommer jag naturligtvis inte att lämna helt och hållet. Det skulle inte heller förvåna mig om jag kommer tillbaka i någon annan roll inom förbundet lite längre fram. säger Sven-Emil Karmgård.

Samtidigt har styrelseledamoten Anders Johansson meddelat att han också lämnar sitt uppdrag, av personliga skäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet