Danmark ställer in VM-kvalet mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen VM-kvalmatch mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag. De danska spelarna och det danska fotbollsförbundet har inte kunnat komma överens om villkor och ersättning för spelarna.

– Vi har fått besked från det danska förbundet att matchen inte kommer att spelas. De är inte överens, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT Sport.

Danmark riskerar nu att diskas från hela kvalspelet, vilket skulle gynna Sverige i kvalet, men det är det europeiska fotbollsförbundet Uefa som har ärendet på sitt bord.

– Ytterst är det Uefas disciplinära kommitté som tar beslutet och Danmark kan bli uteslutna för hela kvalspelet, säger Sjöstrand.

Enligt Rosengårds anfallsstjärna Sanne Troelsgaard var det nyligen motsvarande 600 000 kronors skillnad mellan buden från DBU och spelarnas fackförening.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.