Foto: SDR/SVT

Det blir ingen extra SDR-kongress i höst

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen extra SDR-kongress den 17 september. Sveriges Dövas Riksförbunds kongress genomförs i sin helhet den 4 till 6 juni, inklusive valprocessen.

Sveriges Dövas Riksförbunds kongress äger rum digitalt den 4 till 6 juni 2021. SDR beslutade i januari att den digitala kongressen skulle behandla samtliga punkter i dagordningen förutom val av förbundsstyrelse, revisorer och valberedning. Valprocessen planerades istället att behandlas vid en fysisk extra kongress den 17 september, skriver SDR.

Men nu har SDR fattat beslutet att inte blir någon extra kongress den 17 september 2021, med anledning av pandemins utveckling, myndigheternas rekommendationer och osäkerheten hur situationen ser ut i höst, skriver SDR.

Teckenspråksvärlden

SDR skriver att de har varit måna om att främja den demokratiska processen. Förbundet erbjuder zoom-kurser och digitala påverkanstorg i april och maj.

SDR menar att alla ombud och representanter kommer ges goda förberedelser och förutsättningar till ett bra genomförande av kongressen, även punkterna om val av förbundsstyrelse, revisorer och valberedning. Förbundet kommer att ordna ett digitalt forum utanför kongressens program för ombudens egna diskussioner inför valprocessen.

Utdelningen av förbundets utmärkelser flyttas fram till 2022, som är förbundets jubileumsår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet