Foto: Privat

”Det här har jag aldrig upplevt förut”

Uppdaterad
Publicerad

Det kraftiga snövädret som i förrgår drog in överöver Norrlandskusten gav på vissa håll upp till 70 centimeter snö och hårda vindar. Ännu idag var många utan el, och tågtrafiken stod på eftermiddagen fortfarande still. Helen Norsten i Umeå filmade när hon var på väg till jobbet imorse.

Intervjun översatt till svensk text:

Hej!!

Teckenspråksvärlden

Här i Umeå har vi haft snöstorm med klass 2-varning i över ett dygn. Vi har fått ungefär 50-70 CM ny snö. Ofattbart! Jag har aldrig upplevt nåt liknande förut. Jag jobbar här i stan och var orolig för hur jag skulle ta mig till jobbet – jag brukar ta lokalbussen hit.

Men det fungerade bra både dit och hem, det var bra plogat. Men gång- och cykelbanan var oplogad, och jag kämpade med snö upp till knäna. Det var drygt – men det blev ett bra träningspass. Jag såg att många gick på vägen för att kunna ta sig till jobbet, mataffären och annat. Det var verkligen en upplevelse. Ett minne!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet