Foto: Dante Carrer /Reuters

Dödssiffran fortsätter stiga efter orkanen Dorian

Publicerad

Dödssiffran fortsätter att växa på Bahamas efter orkanen Dorian, som inte bara var det kraftigaste ovädret som drabbat önationen i modern tid. Även vindstyrkan och regnmängderna har legat på rekordhöga nivåer.

Minst 20 människor dog under orkanen Dorian på Bahamas, och ännu fler dödsfall väntas rapporteras in i takt med att hjälparbetet fortsätter, säger önationens hälsominister till Washington Post. Premiärministern beskriver det som en av de största kriserna i landets historia.

Rekordvindar

Att Dorian lämnade förödelse efter sig är inte så konstigt om man tittar på den data som nu finns att tillgå.

När orkanen drog in över uppmättes vindstyrkor på 82 meter per sekund. Det tangerar det tidigare rekordet, som inträffade1935.

Dessutom visar satellitdata från Nasa att det under ovädret kom 600 mm regn. Enligt SVT:s meteorologer är det lika mycket som stora delar av Sverige får på ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.