Räddningsarbetare i området nära vulkanen. Enligt myndigheterna är chanserna att hitta överlevande små Foto: Luis Soto/TT

Dödssiffran stiger efter vulkanutbrott i Guatemala

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 99 människor har nu bekräftats döda efter vulkanutbrottet i Guatemala, enligt myndigheterna. Ytterligare personer saknas.

Samtidigt har man under onsdagen fått avbryta sökandet efter försvunna på grund av fortsatt aktivitet från vulkanen.Terrängen är dessutom svårtillgänglig, och det blir inte bättre av att lera, stenblock och aska slängts ut över området från vulkanen.

Vid det kraftiga utbrottet i söndags spreds aska över ett stort område. Människor överrumplades av snabbrörliga laviner av gaser, aska och sten. 

Utbrottet är vulkanens kraftigaste på över 40 år, och 3000 personer har evakuerats från sina hem.                          

Nya explosioner från Volcan de Fuego, ”Eldvulkanen”, har inträffat under räddningsarbetet och landets vulkaninstitut har varnat för att fler heta flöden kan vara på gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.