Foto: Christine Olsson / TT

Efter kritiken – Boustedt avgår

Publicerad

Det har stormat ordentligt kring Svenska ishockeyförbundet den senaste tiden. Nu står det klart att generalsekreteraren Tommy Boustedt lämnar sin post i höst.

– Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och så klart även för mig personligen, säger Boustedt i ett pressmeddelande.

– Därför har det vuxit fram att detta är vägen framåt för mig och förbundet.

Det har varit turbulent kring förbundet den sista tiden. I augusti förra året gick spelarna i Damkronorna ut i strejk i augusti för att de känt sig diskriminerade.

I mars i år avslöjade SVT att det pågår en polisutredning om sexuellt ofredande kopplad till hockeyförbundet, och i slutet av samma månad blev en medarbetare på förbundet av med sitt jobb – samma medarbetare som lämnat in polisanmälan om sexuellt ofredande. Formellt var anledningen till uppsägningen arbetsbrist.

Tidigare i april kunde SVT Sport också avslöja att Ishockeyförbundet anklagas för könsdiskriminerande lönesättning, något som förnekats av Boustedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.