Foto: TT

En polis ihjälskjuten på gata i Paris

Uppdaterad
Publicerad

En polis sköts till döds med automatvapen och två skadades på den stora paradgatan Champs-Élysées i centrala Paris i går kväll. Händelsen utreds som ett terrorbrott.

Även gärningsmannen dödades, efter att han blivit skjuten polis, enligt det franska inrikesdepartementet.

Enligt vittnesuppgifter ska en man strax före kl:21 på torsdagskvällen ha klivit ut ur en bil och öppnat eld mot en polis.

Han ska sedan ha sprungit vidare längs med en trottoar medan han sköt mot andra poliser, skriver Le Monde.

Terrororganisationen IS har tagit på sig dådet, en uppgift som kommer från IS eget propagandaorgan Amaq, och som vidarerapporteras av Reuters.

Gärningsmannen som dödades ska vara identifierad som en 39-årig man hemmahörande i en av Paris östra förorter, uppger poliskällor för AP.

Enligt uppgifter i franska medier är 39-åringen sedan tidigare känd av polis och säkerhetstjänst och terrorstämplad av dessa. Mannen dömdes också 2003 till 20 års fängelse för ett mordförsök på tre personer, varav två poliser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.