Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
FHM: 180 avlidna i Sverige Foto: Ali Lorestani / TT

FHM: 180 avlidna i Sverige

Publicerad
Totalt 180 personer har nu avlidit till följd av coronaviruset i Sverige. Det sade Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, vid en pressträff på tisdagen.

Det betyder att 34 människor har konstaterats ha avlidit det senaste dygnet.

407 nya fall av coronaviruset har bekräftats det senaste dygnet, vilket ger sammanlagt 4 435 fall i landet. 358 personer av dem får eller har fått intensivvård.

Wallensten sade också, angående regeringens besked om utökade tester, att patienter ska prioriteras i samband med den.

– Kapaciteten att provta kommer att utökas, den har utökats successivt och nu kommer det kraftansamlas för att göra det ännu mer, säger Wallensten.

-Viktigast är även fortsättningsvis att patienter och intagna på sjukhus måste kunna testas, i andra hand måste de som vårdar på sjukhus och äldreboenden testas för att upprätthålla arbetet. I tredje hand önskar vi också att man kan testa andra samhällsviktiga grupper för att hålla i gång folk i arbete på ett bra sätt, säger Wallensten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

coronaviruset teckenspråk

Mer i ämnet