FHM: Kan skärpa kraven på handeln

Uppdaterad
Publicerad

För att hindra lokala utbrott av covidsmitta kan det t.ex. bli aktuellt med att avråda från att handla i köpcentrum, enligt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

– Man kan lokalt ge en väldigt stark avrådan att handla i köpcentrum och skärpa kraven på dem som driver köpcentrum, lokaltrafik och liknande, säger han till SVT:s Aktuellt.

Johan Carlson beskriver läget som bekymmersamt, och säger att man under lång tid framöver bör avstå från att  ”träffa en massa människor”.

Coronaviruset – Teckenspråk

Han avråder också från stora släktkalas i jul, även om han säger att den som vill ha ett så normalt julfirande som möjligt inte ska ge upp.

– Man kan umgås, men kanske inte komma väldigt väldigt nära varandra, men äta middag och umgås inom huset ska gå bra. Hoppet om en jul tillsammans är inte ute, det är långt till jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet