Foto: Privat

Förhandling i förvaltningsrätten i döve Jespers fall

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen hölls en muntlig förhandling i Förvaltningsrätten i Karlstad, i fallet med 23-årige, dövblinda Jesper, som Kumla kommun vill flytta från sitt nuvarande boende i Finspång till Stenebrunn. Det skriver Nerikes Allehanda.

– Vår huvudinvändning är avsaknaden av en fullständig teckenspråkig miljö på Stenebrunn samt den snabba flytten som nu Jesper blivit påtvingad att genomgå. Vittnena påtalade hur allvarligt och skadligt det är för Jesper. Vi yttrade återigen att flytten går emot inhibitions-beslutet, säger Boris Kovacic, som är Jespers bonuspappa och ett av hans två juridiska ombud, till tidningen.

– Samtliga vittnen har varit eniga i sak, nämligen att Jesper har rätt till en teckenspråkig miljö. Det föreligger inte goda levnadsvillkor för Jesper på Stenebrunn, säger Boris Kovacic.

Förvaltningsrättens dom kommer tisdagen 9 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet