Foto: TT

Förtidsröster försenade

Publicerad

En valarbetare som arbetar på en vallokal i centrala Stockholm berättar för SVT att förtidsrösterna som vanligen levereras redan på morgonen ännu inte har kommit fram.

Rösterna skulle ha börjat föras in i röstlängden redan vid halv tio på morgonen och ska helst vara helt införda i systemet när vallokalerna stänger vid 20, för att då börja räknas tillsammans med rösterna från valdagen.

Nu kan det arbetet försenas, vilket kan påverka kvällens rösträkning.

Valet 2018 – teckenspråk

De som räknar rösterna får det jobbigare, säger Roger Wihlborg, handläggare på valnämndens kansli i Stockholms stad, till TT.

Postnord bekräftar försening

Postnord bekräftar att vissa av förtidsrösterna har blivit försenade till vallokaler i Stockholms län.

– Vi har haft en till två timmars förseningar för att det varit så många som förtidsröstat. Men allt ska ha lämnats nu, säger Emma Riblom, kommunikationschef på Postnord i Sverige.

Anledningen uppges vara att det blivit problem vid sorteringen på Årsta postterminal på grund av att Postnord inte bemannat tillräckligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2018 – teckenspråk

Mer i ämnet