Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Kicki Nilsson/TT

Fyra döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män har stått åtalade misstänkta för grovt blåljussabotage i Örebro i påskas. Samtliga döms för brottet grovt sabotage mot blåljusverksamhet. De döms till fängelse i mellan 4 år och 5 och ett halvt år. Två av männen döms även för våld mot tjänsteman. Två av männen kommer även att utvisas.

Enligt rätten riktades ett omfattande våld mot poliserna under insatsen i Sveaparken och rättens bedömning är att syftet var att försvåra och hindra polisens arbete. Det är grunden till att de fyra männen döms för blåljussabotage och helheten av händelseförloppet gör att tingsrätten bedömer brottet som grovt.

Männen, som är i åldrarna 20 till 30 år, har medgett delar av händelseförloppet, men samtliga nekar till att ha gjort sig skyldiga till grovt blåljussabotage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brott och straff – Teckenspråk

Mer i ämnet