Foto: SVT

Fyra skolor kan flytta ihop i Örebro

Publicerad

Nu finns planer på att slå ihop fyra skolor till en ny, stor skola på Ekeskolans område i Adolfsberg.

Planen med det nya förslaget är att flytta Birgittaskolan och Åsbackaskolan från Öster till Ekeskolans område i Adolfsberg. Tanken är att en ny skola ska byggas som förutom de tre nämnda skolorna också ska innehålla en kommunal grundskola för låg- och mellanstadiet, något som NA var först att berätta om.

Omoderna lokaler för den pedagogik skolan vill bedriva, trångboddhet och avsaknad av hörselteknik till hörselskadade är några av anledningarna på Birgittaskolan.

– Det finns flera anledningar. Skolorna är överens om att vi har det svårt att bedriva verksamhet i våra lokaler, säger Roger Holmström, rektor på Birgittaskolan till SVT Örebro.

”Föräldrar vill bevara den teckenspråkiga miljön”

En annan anledning är att Birgittaskolan vill utveckla den tvåspråkiga miljön.

– Föräldrar och elever vill bevara den teckenspråkiga miljön tillsammans oss, och vi vill utveckla det konceptet, säger Roger Holmström, rektor på Birgittaskolan

Lite över 200 elever kan komma att flytta om förslaget skulle genomföras. Förslaget är långt ifrån ett beslut utan nu handlar det först om att presentera en förstudie och att undersöka möjligheterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet