Foto: SVT/TT

Glädjebeskedet: Nu kommer våren på bred front

Uppdaterad
Publicerad

Våren är i antågande på flera håll i landet till helgen. Plusgrader i nästan hela landet väntas och den meteorologiska våren tros komma i södra delarna av landet på fredag.

Det är än så länge vinter i landet, men snart kan våren vara nära. Redan till helgen nalkas vårvärme i stora delar av landet.

 Skåne, Västkusten och kanske Öland kan få meteorologisk vår på fredag, men det bekräftas först på torsdag kväll, säger Sara Rindegren, SVT:s meteorolog.

Plusgrader på många håll

Under lördag och söndag kommer det att vara tvåsiffriga grader från södra Värmland och nedåt i landet, och i Gävleborg och upp mot Dalarna och Ångermanland kan det bli sju till åtta plusgrader.

 Även om det inte blir vår norrut så blir det plusgrader i stort sett hela landet. Särskilt söndag blir en mild dag, säger Rindegren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.