Foto: Bildbyrån

Guldsvenskorna fick ta emot sina medaljer

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson och Maja Dahlqvist, fick kliva högst upp på podiet under söndagskvällens prisceremoni och ta emot sina guldmedaljer efter VM-guldet i sprintstafetten i Seefeld.

Maja Dahlqvist var inblandad i en tuff spurtuppgörelse på söndagen. Genom våldsam stakning på upploppet kunde hon knäcka Slovenien som tog silver och Norge som fick nöja sig med bronset. Sveriges första VM-guld i Seefeld var ett faktum.

– Det var väldigt bra att jag var tvåa i kurvan. Jag blev lite nervig när jag hamnade utanför spåret men det blev bättre så. Det blev bra, säger Dahlqvist till SVT Sport.

Stina Nilsson fick se en taktiskt fulländad insats av sin avslutande lagkamrat.

Dahlqvist var tvåa in på stadion efter den individuella mästaren Maiken Caspersen Falla men kunde gå förbi och dra ifrån. Sloveniens Anamarija Lampic gick förbi Falla och laget tog ett sensationellt silver.

Nilsson väntade i målet med segerkramar.

RESULTAT SPRINTSTAFETT 6X1,2 KM, VM I SEEFELD:

1) Sverige (Stina Nilsson, Maja Dahlqvist) 15.14,93

2) Slovenien (Katja Visnar, Anamarija Lampic) + 0,37

3) Norge (Ingvild Flugstad Östberg, Maiken Caspersen Falla) + 0,60

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.