Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Här får Kristinaskolans elever resultatet i riksfinalen av Skolhackathon i Minecraft

Uppdaterad
Publicerad

Nyhetstecken var på plats när Kristinaskolans elever i klass 4-7 fick resultatet i riksfinalen av Skolhackathon i Minecraft. Se reportaget här.

4000 elever från hela Sverige var med i Skolhackathon i Minecraft när tävlingen inleddes. Kristinaskolan vann regionfinalen i Västernorrland och nu hade sju regioner hade gått vidare till riksfinalen i den stora skoltävlingen. Efter att ha redovisat den stad som eleverna hade byggt i Minecraft, skulle juryn berätta vilken skola som hade vunnit riksfinalen. Eleverna var nervösa och väntade spänt på resultatet av juryn.

Nervösa inför resultatet

På en stor skärm i klassrummet fanns juryn och de övriga klasserna som gått vidare. Juryns besked var att en klass i Piteå vann riksfinalen och att de övriga sex klasserna kom på andra plats. Det var blandade reaktioner i klassrummet på Kristinaskolan. Några elever var lite besvikna, medan andra var nöjda med att vara den bästa skolan i Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet