Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Aris Messinis/AFP

Hårda strider i östra Ukraina – ryska styrkor avancerar

Uppdaterad
Publicerad

Striderna fortsätter i staden Sievjerodonetsk i östra Ukraina. Borgmästaren säger nu att att 60 procent av stadens bostadshus har förstörts och att 90 procent av byggnaderna är skadade och kommer att behöva stora reparationer, rapporterar BBC.

Det brittiska försvarsdepartementet skriver på Twitter att ryska styrkor har omringat städerna Sievjerodonetsk och Luhansk.

Borgmästaren i Sievjerodonetsk säger att vägar ut ur staden är fortsatt öppna, men att utresa ur Sievjerodonetsk bedöms som mycket farligt. Enligt borgmästaren kunde endast tolv personer evakueras på torsdagen. Minst 1 500 personer har dödats i staden och mellan 12 000 och 13 000 personer är kvar i staden.

Kriget i Ukraina – teckenspråk

Sista staden i Luhanskregionen

Sievjerodonetsk uppges vara den sista staden i Luhanskregionen som Ukraina har kontroll över och ryska styrkor uppges försöka skära av staden från resten av ukrainskkontrollerat territorium, uppger TT.

– Det är ett avancemang av ryska militären som erkänns av den ukrainska sidan, säger Sveriges Radios Rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren till SR.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina – teckenspråk

Mer i ämnet