Foto: TT

Höghuset misstänks ha saknat brandbarriär

Dokument som beskriver renoveringen av det eldhärjade höghuset i västra London visar att brandbarriärer saknades. Minst tolv människor omkom i branden som snabbt spred sig i den 24 våningar höga byggnaden.

Barriärer ska sättas in när höghusfasader renoveras, enligt byggsäkerhetsexperter.

Vill inte kommentera             

Kommunen som äger fastigheten har avböjt att kommentera om barriärer installerats mellan isoleringspanelerna som har fästs på utsidan av byggnaden under renoveringen som nyligen ägde rum.

Inte heller byggfirman Rydon Group som ansvarade för renoveringen vill kommentera om barriärerna installerats men skriver i ett uttalande att alla gällande säkerhets- och brandskyddskrav har uppfyllts.

Minst tolv människor omkom i den omfattande branden. Antalet dödsoffer väntas stiga, enligt polisen. Närmare 80 människor har skadats och 18 vårdas för livshotande skador.

Branden startade natten till onsdagen i hyreshuset på Latimer Road i västra London. Uppgifterna om hur många människor som fanns i huset är osäkra men huset har 120 lägenheter och minst 200 personer bodde i dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer