Foto: Kungl. Patriotiska Sällskapet

Hon fick medalj från Kungl. Patriotiska Sällskapet

Uppdaterad
Publicerad

Marie Lindbäck från Stockholm har fått en medalj från Kungl. Patriotiska Sällskapet, skriver Dövas Tidning. Anledningen är att hon har arbetat ideellt som simlärare i över 40 år.

– Det känns jätteroligt och stort att få medaljen, säger hon till Dövas Tidning.

Marie Lindbäck har arbetat som simlärare för döva, hörselskadade och enstaka hörande i Stockholm, Örebro och Kristianstad (simläger för döva barn och ungdomar från hela Sverige) i över 40 år.

Teckenspråksvärlden

Hon skickade en ansökan till sällskapet i höstas och innan hon gjorde det frågade hon Svenska Dövidrottsförbundet och andra organisationer om hon kunde få stöd av dem. Alla sade ja.

Beskedet från sällskapet kom i december förra året. Hon, en av de sju utvalda medaljörerna, mottog förra veckan medaljen inom kategorin ”För betydande gärning”, och även ett diplom och två böcker. Medaljen är i form av ett guldarmband vars utseende har varit detsamma sedan 1700-talet, skriver Dövas Tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet