• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

HRF har högt anseende bland allmänheten

Publicerad

Hörselskadades Riksförbund (HRF) hamnar på åttonde plats av 36 förbund som en av landets mest trovärdiga organisationer. Det visar Kantar Sifos Anseendeindex för intresseorganisationer 2018.

Kantar Sifos Anseendeindex mäter varje år allmänhetens tilltro till och intryck av olika organisationer, samt vilken kvalitet och framgång som tillskrivs varje organisation. HRF ingår för första gången i undersökningen.

HRF har mycket stor trovärdighet i media, vilket är den viktigaste drivkraften för organisationers anseende, enligt Kantar Sifo. Svaren i undersökningen visar också att svenska folket har en stark tillit till och respekt för organisationen i allmänhet.

Men även om många känner till HRF, så är det en ganska låg andel som känner till organisationen väl, enligt undersökningen.

Topp 10 i Kantar Sifos Anseendeindex 2018:

Visa

1. Friluftsfrämjandet

2. Naturskyddsföreningen

3. Motormännen

4. Reumatikerförbundet

5. Jusek

6. Riksidrottsförbundet

7. SPF Seniorerna

8. Hörselskadades Riksförbund

9. ABF

10. LRF

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer