Foto: SVT

Inga lättnader i coronarestriktionerna i nuläget

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har inte fattat något beslut om att lätta på coronarestriktionerna, sa statsminister Stefan Löfven på regeringens pressträff idag.

– Den försiktighet som fanns i våras har bytts ut mot kramar och kalas men vi måste hålla i och hålla ut, säger statsminister Stefan Löfven.

– Det vi gör fel nu kommer vi att få lida för senare, säger han vidare.

Coronaviruset – Teckenspråk

Han uppmanade arbetsgivare att skapa möjlighet för anställda att arbeta på distans och att människor ska undvika kollektivtrafiken om möjligt. Han uppmanade svenskarna att varken delta i eller ordna trånga hemmafester, att tvätta händerna och inte kramas.

– Nya restriktioner för alla vore ännu tråkigare, säger Stefan Löfven och uppmanar alla att frivilligt följa myndigheternas restriktioner.

– Nu är det avgörande att du och jag och alla andra följer rekommendationerna, sa socialminister Lena Hallengren på pressträffen där även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson deltog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet