Foto: TT

Inget brexit-toppmöte i november

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens premiärminister Theresa May bjöd inte på något nytt när hon mötte övriga EU-ledare om brexit. Därmed blir det inget avgörande EU-toppmöte om brexit i november – om inte chefsförhandlaren når viktiga framsteg i förhandlingarna. Möte kommer att hållas när och om det sker.

Trots att EU och Storbritannien fortfarande står en bra bit bort från att enas om britternas utträdesavtal ur EU försöker den brittiska premiärministern Theresa May hålla optimismen vid liv, och menar att ett avtal kan nås.

Mycket handlar just nu om hur gränsen mellan det brittiska Nordirland och EU-landet Irland ska kunna hållas öppen och fri. Frågan är jätteviktig för den nordirländska fredsöverenskommelsen från 1998, men också av största vikt för både Irlands och Nordirlands ekonomier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Britterna och EU – teckenspråk

Mer i ämnet