Foto: Privat

IS-terroristen Skråmos barn i Sverige

Publicerad

Den döde IS-terroristen Michael Skråmos sju barn och deras morfar Patricio Galvés anlände på onsdagen till flygplatsen Landvetter. Där möttes de av polis, och barnen kommer att tas om hand av socialtjänsten i Göteborg.

I december förra året dödades barnens mamma i en granatattack och i mitten av mars bekräftade IS-terroristen Michael Skråmos mamma att även han hade dödats.

Den 7 maj bekräftade Utrikesdepartementet att Michael Skråmos barn förts till Irak från Syrien, och på onsdagen kom de till Sverige.

Michael Skråmo är den mest välkände IS-rekryteraren som har rest från Sverige. Han är norsk medborgare, men är född och uppvuxen i Göteborg.

Förutom sin morfar har Skråmos barn andra släktingar i Sverige. En av dem är en IS-sympatisör som också har bott i IS-kontrollerade områden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.