87-årige Salvatore ”Totò” Riina har dött. Foto: TT

Italiensk maffiaboss har dött

Uppdaterad
Publicerad

En av de mest fruktade ledarna i den sicilianska maffian Cosa Nostras historia, avled på fredagen i sviterna av sin cancer, rapporterar italienska medier.

87-årige Salvatore ”Totò” Riina  som avtjänade 26 livstidsdomar och tros ha gett order om över 150 mord under sin karriär som ”bossarnas boss”  dog på avdelningen för fångar vid ett sjukhus i Parma i norra Italien där han legat i koma efter två operationer.

Tidigare i år fångades Riina på band när han sade att ”inte ångrar någonting” och att ”de aldrig kommer att krossa mig, även om de ger mig 3 000 år” i fängelse.

Hans mest ökända dåd var morden 1992 på domarna Giovanni Falcone och Paolo Borsellino som några år tidigare, efter omfattande arbete, lyckats ställa 300 maffiamedlemmar inför rätta. Riina låg också bakom en serie bombattentat där tio personer dog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.