Foto: SVT

Knivskärning på skola i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick strax innan klockan åtta larm om att en person befann sig utanför Råslättsskolan med en kniv. Enligt de första uppgifterna från polisen ska två elever ha skadats, dock inte allvarligt. En ung person under 15 år har gripits misstänkt för grov misshandel.

En stor polisstyrka åkte till platsen. Polisen fick snabbt uppgifter om en misstänkt person och genomförde en husrannsakan i en lägenhet på Råslätt för att söka efter den misstänkta personen som påträffades och greps. Polisen uppger att det handlar om en ung person, under 15 år, som gripits.

Ska ha skadat elever

Enligt polisen så rör det sig om en person som misstänks för grov misshandel mot två elever. Ingen av eleverna uppges vara allvarligt skadad, de har dock förts med ambulans till sjukhus. 

Strax innan klockan nio meddelade polisen att man avbrutit det akuta händelseförloppet och har situationen på skolan under kontroll. Det ska inte finnas risk att fler personer ska skadas.    

Ett stort antal poliser är på plats vid skolan för att samla in information från de personer, elever, lärare och andra som har varit där under morgonen.

RÅSLÄTTSSKOLAN

* grundskola, från förskoleklass till åk 6

* omkring 450 elever

* belägen strax söder om Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.