Foto: TT

Kraftigt höjt stöd till tolkkostnader

Stödet från Arbetsförmedlingen till arbetsgivare som har anställda som behöver teckenspråkstolk till fortbildning höjdes kraftigt 1 februari, det skriver Dövas Tidning.

Tidigare kunde arbetsgivare få 50.000 kronor per år, men från 1 februari kan man ansöka om 150.000 kronor per person och år.

Andreas Westin, kvalificerad handläggare på Arbetsförmedlingen, säger till Dövas Tidning att Arbetsförmedlingen har efterfrågat höjningen under många år och är mycket glada för höjningen.

– SDR anser att höjningen är nödvändig och positiv då den möjliggör fortbildning på arbetsplatsen i en större utsträckning än tidigare. Men vi fortsätter vårt arbete mot det strukturella systemfel som finns inom arbetslivet, där arbetsgivare tvingas att ta det övriga kostnadsansvaret för tolkning på arbetsplatsen, säger t.f. förbundsordförande Henrik Sundqvist till Dövas Tidning.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet